Jagland: Ap støtter ikke gal politikk

Partileder Thorbjørn Jagland avviste at Arbeiderpartiet vil gi sin støtte til gal politikk i statsbudsjettet da han talte på AUFs landsmøte i Oslo i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi kan ikke berge landet med å støtte en gal politikk, sa han.

Jagland utelukket ikke budsjettsamarbeid med regjeringen, men har ikke myket opp sin holdning.

- Alle vet hva vi har sagt. Det er bare vi som har åpnet for et kompromiss om kontantstøtten, sa Jagland etter talen.

Jagland avviser at Ap gjennom sin holdning tvinger regjeringen til å søke støtte til budsjettet hos Høyre og Fremskrittspartiet. Det er regjeringen som blokkerer for samarbeid med Ap, mente han.

- Regjeringen har ikke tatt initiativ til samtaler om budsjettet. Det synes jeg er besynderlig. Vi er rede når som helst, sa Jagland.

Han mener regjeringens erklærte uavhengighet av blokkene i norsk politikk har ført til at den gamle omtalen fra Gerhardsens tid «Noen av oss har snakket sammen» er erstattet av «Vi snakker ikke med noen».

Jagland var meget omtrentlig i omtalen av hva Ap ønsker å endre i budsjettet som han mener verken kan eller bør vedtas i sin nåværende form: Det gir bedriftene høyere skatt og avgifter og offentlig sektor undergraves. Et fåtall mennesker får kontantstøtte mens resten fratas en fridag og barn må betale for helsetjenester.

(NTB)