- Jagland-avtalen er urettferdig

Vanlige nordmenn i utlandet blir tatt mye hardere, sier sjefen i Skattebetalerforeningen.

BOR HERSKAPELIG:  Thorbjørn Jagland og kona Hanne Grotjord huset boligen i Strasbourg - boligen er gratis i tillegg til tjenerskap og lønn på 2,2 millioner kroner uten norsk inntektsskatt. Foto: GEIR BØLSTAD.
BOR HERSKAPELIG: Thorbjørn Jagland og kona Hanne Grotjord huset boligen i Strasbourg - boligen er gratis i tillegg til tjenerskap og lønn på 2,2 millioner kroner uten norsk inntektsskatt. Foto: GEIR BØLSTAD. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Skattereglene for vanlige nordmenn i utlandet er urettferdige i forhold til Thorbjørn Jagland og andre som har spesialavtaler, mener sjefen i Skattebetalerforeningen.

- Nordmenn som jobber i næringslivet og bor utenlands må gjennom et omfattende byråkrati. De har i de fleste tilfeller strengere regler enn de som jobber for internasjonale organisasjoner som Europarådet og FN. Reglene bør være de samme for alle norske skatteytere, sier adm. direktør Jon H. Stordrange til Dagbladet.   Og selv ikke Skattebetalerforeningen har oversikt over spesialavtalene som gjelder, heller ikke for ansatte i Europarådet.

- Det er jo Finansdepartementet  som må godkjenne avtalene som Europarådet og andre ønsker at deres ansatte skal ha. Jeg vil anta at Utenriksdepartementet også kommer med råd i slike saker, sier Stordrange.

Også Jagland og andre med spesialavtaler må betale skatt til Norge på formue her i landet pluss aksjeutbytte og inntekt som stammer fra Norge. Reglene for aksjeskatt ble vedtatt i sommer. De andre reglene for utflytting er fra 2004.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer