Jagland ble varmet i Bergen

Hardt presset av dalende oppslutning og økende krav om ny lederdebatt i Arbeiderpartiet ble Thorbjørn Jagland varmet langt inn i sjelen da han i dag deltok på Aps valgkampavslutning i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men til tross for den varme mottakelsen vestlendingene ga ham, avviste Jagland også denne gang å kommentere meningsmålingene.

- Nå vil jeg vente til mandag med å kommentere det egentlige galluptall, nemlig valgresultatet, sa Jagland til NTB.

Leder neste uke

Han ønsket heller ikke å kommentere kravet om ny lederdebatt i Ap.

- Dette er et kommunestyre- og fylkestingsvalg, og det skal ikke velges leder i Arbeiderpartiet. Jeg kommer til å være leder i Arbeiderpartiet også på tirsdag i neste uke, sa Jagland.

- Du er en kjernekar, vet du det, sa den gamle torghandleren Odd Kåre Johannessen til Jagland da han kom til Fisketorget, der valgkampavslutningen fant sted.

Salhuskoret skapte god stemning med sin sang. Jagland fikk en Salhus-genser som gave fra koret, og ble klemt av alle de kvinnelige kormedlemmene.

- Du er den barskeste partileder i Norge, sa en av dem til ham.

- Alltid for seint ute

- Den regjering vi nå har et alltid for seint ute, sa Jagland i sin appell i Bergen lørdag.

- Da renten steg i fjor, snudde regjeringen altfor seint i den økonomiske politikken. Selv om renten nå er gått ned, er rentenivået i Norge fortsatt dobbelt så høyt som i andre land i Europa. For 1 1/2 år siden foreslo vi å øke den offentlige støtten til verftene slik at den skulle komme på linje med land vi konkurrerer med. Det har regjeringen fulgt opp først nå i det siste, sa Jagland.

Et godt valg

- Arbeiderpartiet kan komme til å gjøre et godt valg. Men det kan bare skje dersom vi lykkes med å få våre egne til å møte fram på valgdagen og stemme. Lykkes vi ikke med det, kan vi komme til å gjøre et dårlig valg. Ikke sitt hjemme og la andre bestemme for deg, sa Jagland.

- Valget avgjør hvor det politiske tyngdepunkt i landet skal ligge. Ap kan få til et skifte i mange kommuner. Da vil saker som ny satsing for å bygge flere barnehager, gjøre barnehageplassene billigere og mer satsing på skolefritidsordningen bli satt på dagsorden igjen. Dette vil sende sterke signaler til Stortinget om hva som skal prioriteres i høstens budsjettforhandlinger, sa Thorbjørn Jagland.

Ordfører

I Bergen kjemper Arbeiderpartiets Anne-Grete Strøm-Erichsen for å overta plassen som ordfører fra KrFs Ingmar Ljones. I sin appell takket Anne-Grete Strøm-Erichsen for den personlige oppslutning hun har fått i ordførerkampen.

- Men dersom jeg skal bli ordfører, må dere stemme Arbeiderpartiet, sa hun.

(NTB)