Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jagland er desperat

Thorbjørn Jagland beskylder i et åpent brev Høyre for hjerteløshet. Jan Petersen mener at Jagland er desperat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valgtemperaturen steg i takt med sommervarmen da Jagland langet ut mot Høyre i et meget krast åpent brev til Jan Petersen i Dagbladet i dag.

- Jeg liker ikke det jeg ser og hører når de fattige barna, lavtlønte med tunge jobber, kronisk syke som alltid faller igjennom når det offentlige sykehusvesen ikke er godt nok, og verdens sultne og undertrykte ikke har noen plass i Høyres hjerte, skriver Jagland til slutt i sitt brev.

- Myter om skatt

Jagland beskylder Petersen for å forvrenge fakta om det norske skattenivået, og etterlyser Høyres verdisyn. Han mener Høyre bløffer og driver overbudspolitikk, og stiller spørsmålet slik:

- Hvem trenger et lettere liv, millionæren som får titusener i skattelette eller en lavtlønnet person med tung jobb?

Jagland er oppbrakt over det han mener er myteskaping fra Høyres side om det norske skattenivået, og ber Petersen undersøke hva slags velferdsnivå som finnes i land med de laveste skattene.

- Brevet er et desperat utspill fra en hardt presset partileder. Det består av en salig blanding av upresisheter, feilinformasjon og insinuasjoner, sier Jan Petersen til NTB.

Ikke fantasi

Han mener Ap-lederen tar fullstendig feil når han mener at Høyres løfter om lavere skatt og en bedre skole ikke lar seg kombinere.

- Ta barnehagene som eksempel, siden Ap er så bekymret for velferden. Ap har både i statsbudsjettet og revidert budsjett gått inn for lavere barnehagebevilgninger enn Høyre. Det har vi fått til selv om vi hadde 20 milliarder lavere skatteanslag enn regjeringen. Aps problem er at de ikke har fantasi til å se at det går an gjøre ting på andre måter enn det de selv alltid har gjort. Med 22 prosent på meningsmålingene legger ikke Ap av seg sin «jeg alene vite»-holdning, sier han.

Han mener det er som det skal være når Ap angriper Høyre for å kutte skattene altfor mye, mens Fremskrittspartiet mener de vil kutte altfor lite.

- Typisk Jagland

- Det mest påfallende i Jaglands siste brev er vel tonen i det, mer enn selve skatteargumentene?

- Ja, men dette er jeg vant til. Dette er et typisk Jagland-brev, så da legger jeg inn langt større sikkerhetsmarginer enn ved andre brev. Jeg synes det er noe surr, og det har jeg sagt til Jagland, sier Jan Petersen.

(NTB)

SLÅR TILBAKE: Jan Petersen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling