<strong>Nobelkomitéleder:</strong> . Thorbjørn Jagland kunngjør at OFKV  får Nobels fredspris for 20213. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
Nobelkomitéleder: . Thorbjørn Jagland kunngjør at OFKV får Nobels fredspris for 20213. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Jagland er fortsatt Ap´s Nobel-kandidat

Helga Pedersen bekrefter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Thorbjørn Jagland er fortsatt Arbeiderpartiets kandidat til å lede Nobelkomiteen, sier Ap-nestleder Helga Pedersen til NTB.

Det har de siste dagene blitt spekulert i om det er iverksatt en svertekampanje mot Torbjørn Jaglands kandidatur til å fortsette i Nobel-komiteen.

I en omstridt kommentarartikkel i Aftenposten i dag skriver Harald Stanghelle at han har èn annonym kilde på at First House jobber for Kina. Han spekulerer i om oppdraget er å sverte Nobelkomiteen og Jagland.

First House har i dag tatt kraftig til motmæle mot påstandene. 

Dagbladet har på lederplass 13. mai i år støttet Jaglands kandidatur.

Utløst av debatt Debatt de siste dagene om hvem som bør lede Nobelkomiteen, førte til at Ap onsdag samlet seg om Jagland som sin fortsatte kandidat.

- Jaglands kandidatur ble forankret i stortingsgruppa. Hans kandidatur ble spilt inn av partiledelsen, og en enstemmig stortingsgruppe slutter opp med et soleklart ja, sier Helga Pedersen.

Hun sier at spekulasjoner i mediene har utløst behovet for å avklare at Jagland fortsatt er Aps kandidat til å lede Nobelkomiteen.

Komiteen velges av Stortinget i oktober etter innstilling fra presidentskapet. Når den nye komiteen trer i kraft ved årsskiftet, har Ap to plasser, Høyre to plasser og Fremskrittspartiet en plass.

Formelt konstituerer komiteen seg selv, men det har vært vanlig at ledervervet på forhånd er avklart mellom partiene som fyller Nobelkomiteen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer