<strong>GLEMTE Å TREKKE UT STOLEN:</strong> Torbjørn Jagland eller Nobelkomiteens sekretær Geir Lundestad brøt med skikk og bruk da de ikke trakk ut stolen for USAs førstedame Michelle Obama under besøket på Nobelinstituttet. Foto: AFP PHOTO/Jewel SAMAD/Scanpix
GLEMTE Å TREKKE UT STOLEN: Torbjørn Jagland eller Nobelkomiteens sekretær Geir Lundestad brøt med skikk og bruk da de ikke trakk ut stolen for USAs førstedame Michelle Obama under besøket på Nobelinstituttet. Foto: AFP PHOTO/Jewel SAMAD/Scanpix Vis mer

- Jagland er ikke ukjent med klumserier

Glemte å trekke ut stolen for Michelle Obama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Thorbjørn Jagland, leder av Nobelkomiteen, begikk et et sosialt regelbrudd da han unnlot å trekke ut stolen for USAs førstedame Michelle Obama på Nobelinstituttet, melder NRK.

- Jagland er ikke helt ukjent med klumserier. De gjennomførte kanskje ikke vertskapsrollen 100 prosent. I USA er de ganske formelle på en uformell måte, og opptatt av ting som dette. Her i Norge er ting mer på halv tolv, sier «Skikk og bruk»-forfatter Erik Lundesgaard til Dagbladet.

Faux pas-et inntraff da Nobelkomiteens sekretær Geir Lundestad ba Michelle Obama om å signere protokollen etter presidenten.

Først etter å ha ventet stående i flere sekunder, uten at det fikk fortgang på kutymen, endte hun med å trekke ut sin egen stol.

Som de to eneste mennene i Nobelkomiteen var det Jagland eller Lundestads oppgave å trekke ut stolen for førstedamen.

- Det er dårlig stil. Det høres ut som om Michelle Obama forventet at noen skulle trekke ut stolen, siden hun ble stående, sier Lundesgaard til Dagbladet.

Jagland, som sto nærmest, var «mer opptatt av å følge med på småpraten mellom Geir Lundestad og Barack Obama litt lenger unna enn å være galant», ifølge NRK.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer