Jagland er klar

Stortingsflertallet er ikke fornøyd med Kjell Magne Bondeviks redegjørelse. Høyre og Ap utelukker ikke at oppvasken etter telefarsen kan ende med Bondevik-regjeringens fall. Thorbjørn Jagland er klar til å overta dersom regjeringen må gå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilliten til regjeringen styrket

Til tross for en meget grundig redegjørelse om regjeringens innsats i fusjonsprosessen i Stortinget går, klarte ikke statsminister Kjell Magne Bondevik å overbevise nøkkelpartiene Høyre og Arbeiderpartiet. De føler seg på ingen måte sikre på at samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll og regjeringen har gjort god nok jobb i Telia-Telenor-fusjonen.

Mye tyder på at en kald januar kan bli farlig for regjeringens liv. Overfor Dagbladet bekrefter Thorbjørn Jagland at han har tenkt igjennom den mulighet at teleskandalen kan ende med Bondeviks fall, og at han da igjen kan bli statsminister.

- Vi må alltid gjøre oss slike tanker. Arbeiderpartiet er alltid beredt til å ta regjeringsansvar, sier Thorbjørn Jagland, men framhever at det ikke er regjeringsskifte som er i hans hode nå. Først vil han ha alle fakta på bordet.

- I denne saken må det vært fakta som til slutt styrer hvordan man konkluderer. Er det veldig klare fakta, vil ikke vi vike unna for en konklusjon. Det nytter ikke, sier Jagland og sender samtidig en beskjed til opposisjonen.

- Opposisjonen kan ikke abdisere i denne saken. Hvis det er slik at regjeringen vegrer seg for å ta ansvar, så kan ikke Stortinget vegre seg for å ta det ansvaret vi har som kontrollinstans, fastslår Thorbjørn Jagland.