Jagland fikk bløtkake i fjeset

Årets 1. mai-arrangement på Youngstorget i Oslo ble toppet med en bløtkake, plassert i fjeset på Thorbjørn Jagland. Dagbladet har møtt Bløtkakebrigaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap-lederen holdt hovedtalen på Youngstorget, og gikk fremst i 1. mai-toget. Like før toget begynte å gå slo den såkalte Bløtkakebrigaden til med en fulltreffer i ansiktet til Jagland.

- Oi, dette hadde jeg ikke ventet. Jeg fikk masse krem i øyet, sa en smilende Jagland til NTB mens han tørket bort krem med et lommetørkle.

- Bløtkakekasting har blitt en farsott som vi må forholde oss til, fortsatte Jagland før han marsjerte av gårde.

- Norge udemokratisk

Dagbladet.no møtte medlemmer av Bløtkakebrigaden i kveld. Aksjonistene avviser anklager om at de er udemokratiske og feige.

- Det parlamentariske system virker ikke. Å kaste kaker er så enkelt at alle kan gjøre det, du trenger ikke masse kontakter og medlemsskap i Arbeiderpartiet. Folk må engasjere seg sjøl, sier Torte (18).

- Dessuten lever vi i et grunnleggende udemokratisk samfunn, sier Tor.

- Det er udemokratisk å gjennomføre tidens helsereform med sju ukers høringsfrist, og det er udemokratisk å bare møte folket en gang i året, på 1. mai, mener Rikke.

Jagland fikk bløtkake i fjeset

- Og vi gikk jo i toget vi også, med egen parole! «Kamp mot regjeringas høyredreining», sier Andreas (20). Navnene er oppdiktet og kakekasterne opptrer lett forkledd i samtalen med Dagbladet.no.

Jaglands tale (Dagbladet.no)

SØT PROTEST: Utenriksminister Jagland måtte bite i kremen på Youngstorget i dag. SV-leder Kristin Halvorsen (til høyre) tok etterpå avstand fra aksjonen. Foto: KNUT FJELDSTAD/SCANPIX