Jagland forvekslet med Hagen

Utenriksminister Thorbjørn Jagland har havnet i «dårlig» selskap på Island.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I den islandske avisen DV ble han i dag forvekslet med Fremskrittspartiets formann Carl I. Hagen.

I et intervju under overskriften «jeg er ikke nazist», forteller lederen av et lite nasjonalistisk parti, Jon Vigfusson, at han har Jørg Haider i Østerrike og Carl I. Hagen som rollemodeller. Men i avisen er det Jagland som er avbildet som «Karl Hagen» side om side med Haider.

I intervjuet forteller Vigfusson at han beundrer Haiders og Hagens politikk, men først og fremst er han begeistret for dem fordi de har klart å gjøre sine partier store og har hatt framgang i politikken.

Selv er Vigfusson bare i startgropa. Hans parti har så langt oppnådd liten støtte og ikke deltatt i valg, men han gjør det klart at målsettingen er å bli like stor som sine rollemodeller.

Så langt har partiet gjort seg mest bemerket ved å gi ut en svarteliste over alle bedrifter som har ansatt utenlandske arbeidstakere framfor islandske for å spare penger.

(NTB)

<B>HAIDER OG JAGLAND:</B> Under overskriften «Jeg er ikke nazist», forteller lederen av et nasjonalistisk parti på Island at han har Jørg Haider og Carl I. Hagen som forbilder. Men i avisen er det Jagland som er avbildet som «Karl Hagen» side om side med Haider.