- Jagland har ingen sak

Arve Juritzen stiller seg uforstående til kritikken fra Thorbjørn Jagland.

- INGEN SAK: Forlegger Arve Juritzen i Juritzen Forlag mener stortingspresident Thorbjørn Jagland ikke har noe sak mot forlaget, som har gitt ut den omstridte biofrafien om Frp-nestleder Per Sandberg. Foto: Øisten Monsen / Dagbladet
- INGEN SAK: Forlegger Arve Juritzen i Juritzen Forlag mener stortingspresident Thorbjørn Jagland ikke har noe sak mot forlaget, som har gitt ut den omstridte biofrafien om Frp-nestleder Per Sandberg. Foto: Øisten Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dagens papirutgave av Dagbladet varsler tidligere stortingspresident Thorbjørn Jagland (Ap) at han vurderer rettslige skritt mot Frp-nestleder Per Sandbergs selvbiografi «Mot min vilje - oppklaring av et politisk liv».

Det som har falt den tidligere Ap-lederen og statsministeren tungt for brystet, er hvordan Sandberg omtaler episoden der han ble anklaget for å være full på talerstolen i Stortinget.

Tirsdag 12. desember 2006, etter en middag med øl og akevitt, og én akevitt til på kontoret til Høyre-topp Trond Helleland, holdt Sandberg to innlegg i stortingssalen. Reaksjonene i etterkant var sterke, og daværende stortingspresident Torbjørn Jagland var blant de ivrigste kritikerne.

Jagland mente at det «var en selvfølge å være edru på talerstolen», og kalte det en «meget uheldig episode».

I boka slår Sandberg tilbake. 

Kritiserer Jagland «Thorbjørn Jagland var stortingspresident den gangen, og han uttalte seg til media som så mange andre. (...) Hva Jagland unnlot å fortelle, var at presidentskapet selv satt og hygget seg med rødvin på bakrommet mens jeg sto på talerstolen. Etterpå avga de sine stemmer i stortingssalen slik alle andre gjorde den kvelden», skriver Sandberg i boka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer