- Jagland har mistet kontakten med den virkelige verden

Mener Siv Jensen.

KRITISERER JAGLAND: Siv Jensen.
Foto: Lise Åserud/SCANPIX
KRITISERER JAGLAND: Siv Jensen. Foto: Lise Åserud/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-formann Siv Jensen mener Arbeiderpartiet taler med to tunger i innvandringsdebatten. Bakgrunnen er uttalelsene fra Thorbjørn Jagland om at det ikke finnes radikal islam i Norge.


- Man skal være rimelig blåøyd dersom man ikke har fått med seg at radikal islam også finnes i Norge. At stortingspresidenten ikke har fått med seg at også Politiets sikkerhetstjeneste har bekreftet at det finnes ekstremister og radikale islamister i Norge, er ganske oppsiktsvekkende, sier Jensen.

Hun mener stortingspresidenten ser ut til å ha mistet kontakten med «den virkelige verden utenfor stortingsbygningen».

- Arbeiderpartiet forsøker å ri flere politiske hester. Nå er det på tide at partiet avklarer hva som er dets politikk og hva det vil gå til valg på, sier Frp-formannen.

Thorbjørn Jagland gikk mandag kveld i rette med partisekretær Martin Kolberg under en debatt på Litteraturhuset i Oslo. Ifølge Jagland prøver krefter i Ap å skape politisk vinning ved å røre sammen begreper og skape frykt, og han antydet at Kolberg ikke aner hva radikal islam er.

- Det snakkes om hijab og kjønnslemlestelse av kvinner som eksempler i ei stor gryte av begreper der alt sammen kalles radikal islam, sa Jagland.

(NTB)