Jagland hardt ut mot de rødgrønne

Kritiserer Stoltenberg og Kolberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere statsminister og Ap-partileder Thorbjørn Jagland retter kritikk mot både Jens Stoltenberg og Martin Kolberg.

Jagland sparer ikke på kruttet i et innlegg i Dagsavisen. Han dømmer den sittende regjeringen og sier den har kommet med politiske utspill uten handling, at den demonstrerer maktesløshet i forhold til pengekulturen og de nyrike, at den kapitulerte i håndteringen av sykehotellsaken, at den mangler grep i enkeltsaker, at den tillater usosiale renteøkninger, og at den overlater stortingsdebatten til Frp.

I innlegget skriver Jagland at Fremskrittspartiet alltid er til stede med godt skolerte folk i alle debatter i Stortinget.

«De gjør det Arbeiderpartiet gjorde under den store oppmarsjen. Dette er koden,» skriver vår tidligere statsminister.

Jagland kommenterer også indirekte Ap\'s partisekretær Martin Kolbergs debatt med mangemillionæren Ola Mæle. Jagland mener det er nytteløst med politisk fordømmelse uten konkret oppfølging.

Kritikken rettet mot Stoltenberg handler om statsministerens fravær i debatten om revidert budsjett.

I en kommentar sier Stoltenberg via sin statssekretær Thorbjørn Giæver-Eriksen at han er enig i at Stortinget er en viktig debattarena. Kolberg ønsker ikke å kommentere Jaglands utspill.

Selv mener Jagland at innlegget inneholder en type kritikk som partiledelsen bør sette pris på.

TAR BLADET FRA MUNNEN: Tidligere statsminister og Ap-leder Thorbjørn Jagland snakker ut i et innlegg i Dagsavisen. Foto: HANS ARNE VEDLOG
TAR BLADET FRA MUNNEN: Tidligere statsminister og Ap-leder Thorbjørn Jagland snakker ut i et innlegg i Dagsavisen. Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer

- Det er ikke ofte jeg går ut på denne måten. Det er ikke kritikk av den politiske linjen, men råd om hvordan man kan få dem fram bedre, sier Jagland.

(NTB)

Jagland hardt ut mot de rødgrønne