Jagland hører bare på Bondevik

Arbeiderpartiets leder Thorbjøn Jagland velger seg kun stemmen til statsminister Kjell Magne Bondevik når han skal høre hva regjeringen mener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det popper opp mange andre med mange forskjellige meninger. Venstre-leder Lars Sponheim sier så mye rart at han kan jeg ikke ta på alvor, sa Jagland etter Aps landsstyremøte i dag.

Forsonlig

Jagland er uvanlig forsonlig når han skal bedømme Bondeviks omtale av Ap sist torsdag. Statsministeren sa da blant annet at Jagland ikke var noen konstruktiv opposisjonspolitiker. Jaglands utfall mot regjeringen ligner ikke på en invitasjon til samarbeid, mente Bondevik da.

- Det velger jeg å tro var ironisk ment, Bondevik hadde behov for å komme på banen igjen. Han og jeg kan ha en fin dialog selv om vi er uenig om en del ting. Det er andre som tror de kan presse Ap til å opptre vinglete, sa Jagland.

Kompromiss

Jagland fastholdt at han ikke har sagt noe nytt om kontantstøtten de siste dagene, og kan ikke begripe at han er blitt oppfattet som uklar.

- Slike påstander står ikke til troende. Vi er villige til å inngå et kompromiss om kontantstøtten, men vil ikke være med å dekke hele regningen på rundt 3 milliarder kroner som utvidelse av ordningen vil koste årlig, forklarte han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer