Jagland hører bare på Bondevik

Arbeiderpartiets leder Thorbjøn Jagland velger seg kun stemmen til statsminister Kjell Magne Bondevik når han skal høre hva regjeringen mener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det popper opp mange andre med mange forskjellige meninger. Venstre-leder Lars Sponheim sier så mye rart at han kan jeg ikke ta på alvor, sa Jagland etter Aps landsstyremøte i dag.

Forsonlig

Jagland er uvanlig forsonlig når han skal bedømme Bondeviks omtale av Ap sist torsdag. Statsministeren sa da blant annet at Jagland ikke var noen konstruktiv opposisjonspolitiker. Jaglands utfall mot regjeringen ligner ikke på en invitasjon til samarbeid, mente Bondevik da.

- Det velger jeg å tro var ironisk ment, Bondevik hadde behov for å komme på banen igjen. Han og jeg kan ha en fin dialog selv om vi er uenig om en del ting. Det er andre som tror de kan presse Ap til å opptre vinglete, sa Jagland.

Kompromiss

Jagland fastholdt at han ikke har sagt noe nytt om kontantstøtten de siste dagene, og kan ikke begripe at han er blitt oppfattet som uklar.

- Slike påstander står ikke til troende. Vi er villige til å inngå et kompromiss om kontantstøtten, men vil ikke være med å dekke hele regningen på rundt 3 milliarder kroner som utvidelse av ordningen vil koste årlig, forklarte han.

Jagland mener sentrumsregjeringen nå har forstått Aps utgangspunkt. Fastholder regjeringen at kontantstøtten skal utvides til to-åringer, må den gå til Høyre og Fremskrittspartiet.

Skuffet

Jagland ga uttrykk for en viss skuffelse over at ingen synes å ha grepet fatt i Aps vilje til å samarbeide over blokkene i norsk politikk, også i regjeringsposisjon for å få til en flertallsregjering.

- Dette burde de ta på alvor, sa han.

Han mente seg feilsitert når han er blitt oppfattet som han inviterte nesten samtlige andre partier til å delta i en flertallsregjering. På spørsmål har han bare sagt at mange partier ikke kan utelukkes.

(NTB)