Jagland: Hva var det jeg sa?

Arbeiderpartiets leder Thorbjørn Jagland er strålende fornøyd med regjeringens avgang. Fra talerstolen i Folkets Hus sprudlet Jagland mens Oslo Ap klappet i takt: -Vi er tilbake. Jeg hadde rett hele tiden, strålte Jagland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En svært fornøyd Thorbjørn Jagland tok sin del av æren for strategien som har ført til regjeringens fall. Etter to og et halvt år i eksil, har Arbeiderpartiets parlamentariske leder fått det etterlengtede spørsmålet fra kongen om å danne ny regjering. At den parlamentariske lederen heter Jens Stoltenberg og ikke Thorbjørn Jagland, så ikke ut til å legge noen demper på gleden.

- Et kabinettsspørsmål skader et parti i flere år framover. Bondeviks avgang har skapt vondt blod på høyresiden allerede. Derfor var det riktig å gå av etter valget i 1997, sa Thorbjørn Jagland da han talte til årsmøtet i Oslo Ap i Folkets Hus i kveld.

Også Jaglands partifeller var i makt- og seiersrus, og til og med vitsene Jagland kom med fra talerstolen traff: -Arbeiderbladet skiftet navn til Dagsavisen fordi avisens eneste mål er å komme ut hver dag.

Latteren runget.

anne.helene.molaug@dagbladet.no

FORNØYDE: Stemningen er høy i rosenes leir.