Jagland hyllet - Jens utskjelt

UTØYA (Dagbladet): Mens avtroppende partileder Thorbjørn Jagland ble hyllet av AUF-ungdommen, ble den ni år yngre mannen som skal ta over ledertrøya i november, Jens Stoltenberg, skjelt ut som feig og arrogant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere ga åpent uttrykk for at de ikke bare er politisk utrygge på Stoltenberg, men at de mente at han var uforberedt, vag og arrogant da han besøkte leiren torsdag.

- Jeg stoler ikke på at Jens vil dreie politikken til venstre. Han opptrer for mye som en feig liten pappagutt. Jeg stoler mer på deg og Trond Giske, sa Jette Christensen fra Rogaland, til stor jubel.

Flere fulgte opp.

- Kan ikke du Thorbjørn snakke med Jens og ta et oppgjør med ham under fire øyne? Oss hører han i alle fall ikke på. Det går inn det ene øret og ut det andre på den mannen, sa Mimir Kristjansson fra Rogaland. Det var Snøhvit-saken han hadde i tankene.

- Jeg håper du er med oss på landsmøtet og sørger for at vi vet hvor Ap står. Du har betydd veldig mye for meg og har vært en inspirasjon for oss alle, sa leder i Østfold AUF, Thor Egil Forsberg.

Han var bekymret for Ap's høyredreining.

Forsberg sier til Dagbladet at det er trist at Jagland ikke tar gjenvalg.

- Han har gjort en god jobb, han har en tilnærming til politikken jeg har veldig stor tro på. Han har fin substans i talene og får deg til å tenke over saker.