Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jagland kaller Frp-representant klovn

«Ellers er han null og niks» skriver stortingspresident Thorbjørn Jagland om Ulf Erik Knudsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det har gått for seg i Buskerud-politikken i sommer. Frps stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen har foreslått å stenge Drammen for innvandring de neste 15 årene, bøtelegge foreldre som ikke lærer barna sine norsk, og uttalt at arbeidsledige innvandrere trenger «et spark i baken».

Nå går Thorbjørn Jagland, stortingsrepresentant fra Buskerud for Arbeiderpartiet, hardt ut mot Knudsen. Og det med et språk som stortingspresident Thorbjørn Jagland sannsynligvis ville klubbet ned som «uparlamentarisk» hvis det hadde blitt brukt i stortingssalen.

«Han må uttale seg stadig mer provoserende for å kunne komme i mediene. Til slutt må han kle seg naken og posere på Bragernes torg for å bli sett og hørt. Det er som med klovnen, folket forventer stadig flere klovnestreker. Ellers er han null og niks» skriver Jagland i en kronikk i dagens utgave av Drammens tidende.

Jagland mener Knudsen spyr ut negativitet, og ikke vet hva han snakker om.

«Utspillene inneholder ingen interessante nye analyser, ingen nye fakta, ingen forslag til løsninger. Knudsen undrer seg aldri over noe, bare spyr ut mer av de samme negative påstandene om medborgere».

Jagland ironiserer også over de skjerpede sikkerhetstiltakene rundt Ulf Erik Knudsen etter sommerens opphetede innvandringsdebatt.

«Et annet interessant trekk ved dem som stadig trapper opp sine provoserende uttalelser, er at det alltid ender med at de får oppslag i avisene om at de blir truet, gjerne drapstruet. Da er det fullbragt.»

Jagland trekker også linjer til tidligere tiders jødeforfølgelse i Europa.

image: Jagland kaller Frp-representant klovn

«Her hjemme må vi gjøre hva vi kan for motvirke sosial utstøting og politisk-religiøs ekskludering. Utfordringen er stor for jeg tror muslimene står ovenfor det samme problemet som jødene tidligere møtte og delvis møter i Europa den dag i dag.»

HARDE ORD: «Til slutt må han kle seg naken og posere på Bragernes torg for å bli sett og hørt» skriver Thorbjørn Jagland om Frp-representant Ulf Erik Knudsen i dagens utgave av Drammens Tidende.
KRONIKKEN: Kronikken til Jagland i Drammens Tidende er ikke lagt ut på nett, men du kan lese et sammendrag <a href="http://dt.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060820/NYHET/108200321/1099/NYHET">her</a>.
AKTIV SOMMER: I sommer har Ulf Erik Knudsen (Frp) sagt at arbeidsledige innvandrere trenger et spark bak, gått inn for å ta barna fra innvandrerforeldre som ikke lærer barna norsk, advart mot faren for islamistisk terror, og gått inn for innvandringsstopp i Drammen de neste 15 årene.