Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jagland kan bli megler i Ukraina

Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland regner med at han om kort tid kan få i oppdrag å megle mellom partene i Ukraina.

KAN BLI MEGLER: Generalsekretær i Euroaprådet, Thorbjørn Jagland, kan bli megler i konflikten i Ukraina. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KAN BLI MEGLER: Generalsekretær i Euroaprådet, Thorbjørn Jagland, kan bli megler i konflikten i Ukraina. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekreftet Jagland overfor VG fredag kveld. Målet er å legge til rette for nye forhandlinger mellom regjeringen og opposisjonen.

- Etter EUs utenriksministermøte i kveld har vi sagt oss villige til å bidra i en politisk dialog for å få stoppet blodbadet i Kiev, sa Jagland til avisa.

Han forteller at Europarådet har hatt et omfattende arbeid i Ukraina de siste to årene.

- Vi kjenner derfor Ukraina og partene svært godt, og vi vil på svært kort varsel kunne gå inn og legge til rette for at den politiske dialogen mellom regjeringen og opposisjonen blir tatt opp igjen, og at det kommer på plass en rask våpenhvile, sier Jagland. (NTB)


Hele Norges coronakart