Jagland kommandør i den franske æreslegionen

Frankrikes president, François Hollande, hedrer Thorbjørn Jagland ved å utnevne ham til kommandør av Æreslegionen.

KOMMANDØR: Generalsekretæren i Europarådet, Thorbjørn Jagland, blir mandag utnevnt til mkommandør av Æreslegionen i Frankrike. President François Hollande vil egenhendig foreta utnevnelsen i Elysée-palasset. Foto: Heiki Junge / NTB / Scanpix 


Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KOMMANDØR: Generalsekretæren i Europarådet, Thorbjørn Jagland, blir mandag utnevnt til mkommandør av Æreslegionen i Frankrike. President François Hollande vil egenhendig foreta utnevnelsen i Elysée-palasset. Foto: Heiki Junge / NTB / Scanpix Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Légion d'honneur - Æreslegionen - er den høyeste æresbevisning som Republikken Frankrike gir. Den ble innstiftet av ingen ringere enn Napoléon Bonaparte i 1802. President François Hollande vil personlig gjøre heder på Jagland under en seremoni i Elysée-palasset i Paris på mandag.

Thorbjørn Jagland har vært generalsekretær i Europarådet siden 2009. Rådet har 47 medlemsland, deriblant Norge, og har som hovedformål å forsvare menneskerettighetene, det parlamentariske demokratiet og prinsippet om rettsstaten.

Hollande hyller Jagland for hans «utrettelige engasjement for det europeiske kontinentet og de universelle verdier det står for».

Jagland, som i Norge er til dels omstridt, ikke minst for sitt «brennende europeiske hjerte», passer bedre inn i «det gode selskapet» i EU. Som leder i Den Norske Nobelkomiteen delte han, som kjent, ut Nobels Fredspris til EU i 2012.

Dette vakte oppriktig glede i EU, som kom til Oslo ikke bare med sine tre presidenten, Herman Van Rompuy fra EU-rådet, José Manuel Barroso fra EU-kommisjonen og Martin Schulz fra Europa-parlamentet, men også med nesten alle stats- eller regjeringssjefene i EU, unntatt den britiske statsministeren, David Cameron, naturligvis, som skammer seg i EU-selskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer