Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jagland: Kontantstøtten er urettferdig

Arbeiderpartiets leder Thorbjørn Jagland ser ingen muligheter for kompromiss mellom sentrumspartiene og Arbeiderpartiet om kontantstøtten. - Ordningen er urettferdig og uholdbar, sier Jagland til NTB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik det nå ser ut, kan Arbeiderpartiet heller ikke neste høst stemme for ordningen, ifølge Ap-lederen:

- Nei, vi kan ikke være med på den formen de tre regjeringspartiene synes å velge. Den er urettferdig, og den er uholdbar. Ordningen legger opp til en urettferdig utdeling av penger. Det kommer til å åpenbare seg når regelverket skal utformes og ordningen settes ut i livet. Jeg tror vi da vil få mange eksempler på folk som får disse pengene uten å ha behov for dem. Mens de som har ungene i barnehage, må fortsette å betale - ofte mer enn 3.000 kroner måneden. Vi kan ikke legge til grunn for velferdspolitikken at folk skal få betaling for ikke å bruke en offentlig tjeneste, sier Jagland.

Møte i døra

- Vil Arbeiderpartiet i regjeringsposisjon gå inn for å reversere eller oppheve kontantstøtte-ordningen?

- Blir ordningen gjennomført for første årstrinn, får vi vurdere hva vi vil gjøre når vi kommer tilbake i regjeringsposisjon. Det fins andre måter å bruke pengene på - måter som kan være vel så attraktive for småbarnsforeldre, sier Jagland.

Når det gjelder kontantstøtten, tror Arbeiderpartiets leder den største spenningen vil knytte seg til om Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Venstre har mulighet til å følge ordningen opp og utvide den til å omfatte ett årstrinn til.

- Jeg tror virkeligheten kommer til å møte de tre regjeringspartiene brutalt i døra når de skal sette opp budsjettet for neste år, sier Ap-lederen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!