Jagland kritiserte Bondevik og roste seg selv

RØRVIK (NTB): Arbeiderpartiets leder Thorbjørn Jagland angrep Bondevik-regjeringen for forslaget til kontantstøtte i sin 1. mai tale i Rørvik i Nord-Trøndelag. I talen ga han gang på gang ros til sin egen, avgåtte regjering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- De to siste årene av vår regjeringstid presset det borgerlige stortingsflertallet kursen over i en mer og mer uansvarlig retning. Derfor gikk vi av. De fleste som vil se, ser nå at vi glir sakte inn i økonomiske problemer med fare for renteoppgang, prisoppgang og senere økende arbeidsledighet, sa Jagland.

Han kom også med kritikk av Bondevik-regjeringens fordelingspolitikk, og la vekt på at helsevesenet og eldreomsorgen må prioriteres.

Jagland kritiserte regjeringens familiepolitikk, og mente at regjeringen lager «ordninger som forutsetter at folk skal ut av arbeidslivet».

- Arbeiderpartiet vil utvide foreldrepermisjonen gradvis med ytterligere 52 uker til to år med 80 prosents lønnskompensasjon. Foreldrene må gis stor grad av valgfrihet når det gjelder bruk av permisjonstida. Den skal kunne tas ut i form av økt samværsrett helt til barnet fyller 10 år, sa Jagland.

Ap-lederen advarte mot fremmedfiendtlige holdninger i Norge.

- Vi må bli kjent med andre mennesker. Vi må søke å være åpne og fordomsfri i vårt møte med mennesker som vi ikke kjenner, og som kanskje er annerledes. En fremmed er en venn du ikke kjenner, sa Jagland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer