Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jagland må få lov til å være tilfreds

Statsminister Jens Stoltenberg steker i sitt eget fett på grunn av Arbeiderpartiets dårlige meningsmålinger, mens partileder Thorbjørn Jagland stråler. - Det må Jagland få lov til etter alt han måtte gjennomgå, sier tidligere Ap-statsråd Hallvard Bakke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I lang tid har politiske observatører kunnet merke at Thorbjørn Jagland overhodet ikke lar seg plage av intern partistrid, kritikk mot regjeringen eller dårlige meningsmålinger. I flere intervjuer og kommentarer har Jagland fokusert på eget ettermæle og kommet med utsagn som «hva var det jeg sa», og liknende. Det mener tidligere Ap-statsråd Hallvard Bakke, nå aviskommentator, at Jagland må kunne koste på seg.

Tilfredsstillelse

- Han må ha lov til å føle en viss tilfredsstillelse. Da det stormet rundt Jagland, sa han gang på gang at løsningen ikke ville være en ny frontfigur for Arbeiderpartiet, sier Bakke, som mener at partilederen ble utsatt for et voldsomt kjør.

- Jagland ble gjort personlig ansvarlig for at det gikk så dårlig for partiet. Han mente det ikke ville gå bedre med Jens Stoltenberg. Nå kan det ikke være noen som helst tvil om at han fikk rett. Den kampen har Jagland vunnet, sier Hallvard Bakke til Dagbladet.

Men han tror ikke Jaglands holdning vil skade verken partiet eller Jens Stoltenberg.

- Jeg har ikke sett noe som tyder på at Jagland motarbeider Stoltenberg. Det er heller ikke noe tvil om at Jens Stoltenberg står sterkt i partiet. Ingen vil utfordre posisjonen hans, påpeker Bakke.

Bakke er i dag fast spaltist i Dagsavisen. Tidligere har han vært Ap-statsråd i to regjeringer, først under Odvar Nordli, siden under Gro Harlem Brundtland.

Jens-skepsis

Nå sliter Jens Stoltenberg med å få gjennomslag for sitt moderniseringsprosjekt i Arbeiderpartiet.

Hallvard Bakke tror dette har blitt ekstra vanskelig fordi mange i partiet har vært skeptiske til Stoltenberg, og mistenker ham for å være en «tredje vei»-liberalist.

Uttrykket stammer fra Storbritannia og Tony Blairs kraftige modernisering av partiet Labour.

- Moderniseringsbudskapet til regjeringen har vært preget av honnørord som modernisering og innflytelse, uten at det er gått nærmere inn på hva som menes. Da er det ikke overraskende at regjeringen får et problem.

- Det er nødvendig med en konkretisering av innholdet. Men det er jeg sikker på vil komme, sier Hallvard Bakke til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media