Jagland mener muren bør rives eller flyttes

Både utenriksminister Jan Petersen (H) og utenrikskomiteens leder Thorbjørn Jagland (Ap) er tilfreds med kjennelsen fra Haag-domstolen om at delingsmuren er i strid med folkeretten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg er overhodet ikke overrasket over at domstolen kom fram til denne konklusjonen. Den fastslår at muren er folkerettsstridig, noe som er i overensstemmelse med det regjeringen har ment i lang tid, sier Jan Petersen til NTB.

Også leder av Stortingets utenrikskomité, Thorbjørn Jagland, understreker at kjennelsen er helt i tråd med det han hele tiden har ment, og det som også har vært regjeringens syn, nemlig at muren er i strid med folkeretten.

Både den nåværende og den forhenværende utenriksministeren er enige om at muren enten bør rives eller flyttes. Jagland mener det er svært lite hensiktsmessig å ha en mur mellom Israel og de palestinske områdene.

- Dette er et samfunn som er så vevet sammen, at det blir uholdbart å dele det på denne måten, sier Jagland.

- Etter vårt syn bør muren slik den nå står, rives. Hvis Israel vil ha en mur, må den bygges på israelsk grunn, sier Petersen.

Den internasjonale domstolens kjennelse er rådgivende, og Israel har gjort det klart at de ikke akter å rette seg etter kravene. Utenriksminister Jan Petersen sier dette ikke var overraskende, men like fullt skuffende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer