Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krise i Europarådet:

Jagland møter Putin i Moskva

Russland risikerer å bli kastet ut av Europarådet. Nå skal generalsekretær Thorbjørn Jagland hjelpe president Vladimir Putin å finne en løsning.

EUROPARÅDET: Generalsekretær i Europarådet Thorbjørn Jagland skal møte Vladimir Putin og utenriksminister Sergej Lavrov i Moskva denne uken.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix.
EUROPARÅDET: Generalsekretær i Europarådet Thorbjørn Jagland skal møte Vladimir Putin og utenriksminister Sergej Lavrov i Moskva denne uken. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jagland skal onsdag møte både president Vladimir Putin og utenriksminister Sergej Lavrov i den russiske hovedstaden, opplyser Europarådet.

Bakteppet for møtet er en voksende krise i forholdet mellom Russland og Europarådet.

- Situasjonen har utviklet seg til å bli et spørsmål om hvorvidt Europa ønsker å ha Russland med i Europarådet eller ikke, og hvorvidt Russland ønsker å bli i Europarådet, forklarer Jaglands pressetalsmann Daniel Höltgen.

Ifølge ham er Jaglands mål å forhindre en ytterligere opptrapping.

– Som leder for organisasjonen ønsker han selvfølgelig å unngå utvisning, noe som kan bli et sannsynlig utfall neste år hvis de ikke betaler bidragene sine, advare Höltgen.

Konflikten har oppstått på grunn av Russlands annektering av Krim-halvøya og støtte til væpnede opprørere i Øst-Ukraina. Som en reaksjon på Russlands handlinger bestemte Europarådets parlamentarikerforsamling seg i 2016 for å frata Russland stemmeretten i forsamlingen.

I fjor sommer svarte Russland ved å stanse sine innbetalinger til Europarådet. Neste pengebidrag skulle normalt ha blitt innbetalt mot slutten av juni.

Så langt er det ikke kommet signaler om noe gjennombrudd i diskusjonene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media