Jagland ny stortingspresident

Arbeiderpartiets Thorbjørn Jagland ble mandag valgt til stortingspresident med et overveldende flertall. Hagen ble visepresident med noen flere blanke stemmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Thorbjørn Jagland ble valgt med bare én blank stemme, mens Carl I. Hagen fikk 25 blanke stemmer under konstitueringen av Stortinget, mandag.

Jagland sier han er glad han bare fikk den ene blanke stemmen, og slutter nå som leder i utenrikskomiteen etter fire år i jobben.

Jagland var aktuell som ny utenriksminister i den rød-grønne regjeringen, men ble i stedet bedt om å stille som stortingspresident. Hovedårsaken til det er at Senterpartiet var skeptiske til at en så tydelig ja-mann til EU skulle være utenriksminister for den rød-grønne regjeringen.

Frp-formann Carl I. Hagen ble valgt til visepresident med 132 stemmer for, mens 25 stemte blankt og én stemte på en ikke foreslått kandidat.

Både Jagland og Hagen tror samarbeidet de to i mellom vil fungere utmerket, ifølge TV 2 Nettavisen.

(ANB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer