Jagland og de vises råd

Thorbjørn Jagland har en plan.

VISMENN: I går lanserte tidligere utenriksminister i Tyskland Joschka Fischer og Europåarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland en "gruppe av eminente personer" som skal foreslå nye måter å leve sammen på i Europa. PHOTO: Juha ROININEN / EUP-IMAGES
VISMENN: I går lanserte tidligere utenriksminister i Tyskland Joschka Fischer og Europåarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland en "gruppe av eminente personer" som skal foreslå nye måter å leve sammen på i Europa. PHOTO: Juha ROININEN / EUP-IMAGES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||BRUSSEL (DAGBLADET): Frankrike insisterer på sin rett til å utvise roma-folk. I Nederland har kontinentets mest høylytte islamofob Geert Wilders manøvrert seg inn i en innflytelsesrik posisjon, mens svenskene har valgt inn en høyreorientert gjeng som allerede har endret bildet av Sverige i Europa. Vi snakker, ifølge nyhetsmagasinet Newsweeks siste utgave, om en ny ekstremisme. Det er farlige tider, istemmer Europarådet: Vi må finne «en ny måte å leve sammen på», forklarte organisasjonens generalsekretær Thorbjørn Jagland i Brussel i går.

Det, vil man kunne hevde, er ingen liten oppgave. Men det er heller ingen smålåten gjeng Jagland har fått med seg: Europarådet har nedsatt en arbeidsgruppe, en group of eminent persons. Ni eminente mennesker, som inkluderer historikeren og skribenten Timothy Garton Ash, den anerkjente italienske politikeren og feministen Emma Bonino og Tysklands tidligere utenriksminister Joschka Fischer. Fischer er gruppeleder, og har ansvaret for å legge fram en rapport som ikke skal bli noe lettglemt intellektuelt dokument, lovet han i går: Dette skal få konsekvenser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer