TØFFE TAK: Generalsekretær i Europarådet, Thorbjørn Jagland, mener mange uttaler seg om islam basert på det de leser på nettet. Han sier det virker som Frp-nestleder Per Sanberg har forlest seg på forskrudde fortolkninger om islam. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpixog Øistein Norum Monsen
TØFFE TAK: Generalsekretær i Europarådet, Thorbjørn Jagland, mener mange uttaler seg om islam basert på det de leser på nettet. Han sier det virker som Frp-nestleder Per Sanberg har forlest seg på forskrudde fortolkninger om islam. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpixog Øistein Norum MonsenVis mer

Jagland og Sandberg i heftig islamkrangel

Thorbjørn Jagland mener Per Sandberg formidler terroristenes feilaktige tolkninger av islam som spres på nettet. - Viser hvor langt Jagland vil gå for å frikjenne islamister, svarer Frp-nestlederen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Det virker som om Sandberg er blitt radikalisert på nettet ved at han har forlest seg på terroristenes oppfatning av islam, sier generalsekretær i Europarådet, Thorbjørn Jagland, til Dagbladet.

- Dette viser hvor langt Jagland er villig til å gå for å frikjenne islam og islamske terrorister. Mener virkelig Jagland, i sin posisjon, at radikal islam ikke har rot i virkeligheten, at det er ren oppspinn? At Bin Laden eller IS er/var en konspirasjonsteori, spør Per Sandberg i sitt tilsvar.

I et innlegg på Facebook kommenterer Jagland debatten om terror, radikal islam og ytringsfrihet her i landet etter terrorangrepene i Paris og København. Og etter at Frp-nestleder Per Sandbergs ga KrF ansvar for nordmenn knytter seg til terrorisorganisasjoner..

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn