Jagland og Sponheim er komikongene på tinget

Landets morsomste politikere, viser opptelling.

MOROMANN: Stortingsmiddagen i fjor. Kong Harald morer seg over talen til stortingspresident Thorbjørn Jagland under middagen for stortingsrepresentantene på Slottet. Jagland topper listen over de morsomste på Stortinget, med Venstre-leder Lars Sponheim like bak seg. 
Foto: Erlend Aas / SCANPIX  POOL
MOROMANN: Stortingsmiddagen i fjor. Kong Harald morer seg over talen til stortingspresident Thorbjørn Jagland under middagen for stortingsrepresentantene på Slottet. Jagland topper listen over de morsomste på Stortinget, med Venstre-leder Lars Sponheim like bak seg. Foto: Erlend Aas / SCANPIX POOL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Thorbjørn Jagland (Ap) og Lars Sponheim (V) er landets morsomste politikere. Det viser en opptelling Dagsavisen har gjort.

Jagland og Sponheim har henholdsvis 15 og 10 morsomheter hver på samvittigheten ifølge opptellingen av hvilke partier og politikere som har klart å utløse latter eller «munterhet i salen» i stortingsperioden 2005-2009.

Venstreleder Sponheim reagerer spontant når Dagsavisen ringer ham opp og forteller at han er kåret til Stortingets nest morsomste politiker etter Thorbjørn Jagland.

- Han er jo stortingspresident og har ordet ti ganger oftere enn meg, protesterer Sponheim.

Venstrelederen innrømmer likevel at Jagland har vært en god og ofte ganske gøyal stortingspresident.

- Når du presiderer passerer ordet gjennom deg hele tida, og du får lissepasninger kontinuerlig. Det kan du gjespe til, eller du kan gjøre noe med snert som han ofte har vært flink til. Men det er en krevende balansegang hvor du må passe ekstremt godt på at du ikke vipper over, sier han.

Aps Rolf Terje Klungland er nummer tre på listen, med seks latterutbrudd på samvittigheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer