Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jagland overlever ikke som partileder

Thorbjørn Jagland har manøvrert seg inn i en umulig posisjon. Han kan ikke overleve dette som partileder, sier mangeårig redaktør av Dagsavisen og kjenner av Arbeiderpartiet, Steinar Hansson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det som skjedde for et par dager siden, da han prøvde å sette Jens Stoltenberg på plass, er blitt til en bumerang, sier Hansson til NTB.

Skaper situasjoner

- Det underlige er at disse situasjonene skaper han selv. Han setter seg selv i håpløse situasjoner hvor han setter seg og sitt på og i spill. 36,9 er et eksempel på det, sier Hansson.

- Det er dumdristig, for han fikk et nei til svar. Nå ba han om en lederdebatt og får et nei, sier Hansson.

- Politikkens vesen går ut på å skaffe seg handlingsrom og stille andre sjakk matt, men Jagland greier det motsatte. Det er hans handlingsrom som innsnevres, sier Hansson.

Ikke nødvendig

Han mente det ikke hadde behøvd å være slik.

- Da Jagland overtok som statsminister hadde han knapt motstandere eller fiender, ikke i pressen heller. De fleste stilte seg åpne og var nysgjerrige. Nå har han mange mot seg, sier Hansson.

Han tror ikke Jagland kommer til å trekke sitt kandidatur til ledervervet på sentralstyremøtet mandag, men blir ikke overrasket om det skjer.

(NTB)

SLUTT? Thorbjørn Jaglands dager som partileder er snart over, men Steinar Hansson.
Hele Norges coronakart