Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jagland presser

- Regjeringen må ha en plan for hva den vil oppnå for norsk valuta- og pengepolitikk gjennom sine politiske samtaler i Brussel og Bonn, sier Ap-leder Thorbjørn Jagland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens Bondevik på tirsdag møter den sterkt svekkede EU-presidenten Jacques Santer i Brussel, møter Jagland EUs mektigste finanspolitiker og lederen i tyske SPD, Oskar Lafontaine, i Bonn.

Lafontaine har ryddet plass til en times møte med sin norske partikollega, vel vitende om at den norske statsministeren skal møte den tyske sosialdemokratiske bundeskansler Gerhard Schröder dagen etter.
Men før Ap-lederen drar til Tyskland, sørger han for at statsminister Kjell Magne Bondevik og finansminister Gudmund Restad får med seg rykende ferske sentralstyrevedtak om hva Ap mener regjeringen må få til gjennom sitt såkalte tettere samarbeid med EU.

- Vi vil på sentralstyremøtet på mandag ta opp en rekke forhold av betydning for Norges forhold til EU. Det dreier seg om forholdet til euro, Schengen-avtalen, det utvidede politi- og justissamarbeidet, Europol, styrking av EØS-avtalen og det forsvars- og sikkerhetspolitiske samarbeidet i Europa, sier Jagland.

- Alt ligger nå hos Bondevik. Regjeringen må bestemme seg for en linje i sitt forhold til EU før de drar. Det nytter ikke å bare dra ned for å høre, sier Ap-lederen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling