Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jagland refser Lønning

Thorbjørn Jagland er fornærmet på Per Ståle Lønning. Og nå har statsministeren personlig sendt klagebrev til TV 2, etter at Lønning gikk ut med knallhard kritikk fordi Jagland ikke stilte opp i «Lønning direkte».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Ståle Lønning ville ha Jagland som gjest torsdag 9. januar i en debatt om de svakeste i samfunnet. Til studio ble det også invitert en rekke representanter fra denne gruppen. Men på grunn av privat avtale takket Jagland nei.

Da reagerte Lønning.

- Han vil ikke møte dem det lukter vondt av. Han har nok for sart nese, uttalte Lønning til VG i forrige uke. Videre mente Lønning også at «han er nok allerede blitt for stor til å møte de små».

Tolket feil

Slikt vil ikke en allhusbygger ha på seg. Nå reagerer Thorbjørn Jagland på Lønnings uttalelser. I brev til TV 2-direktør Arne A. Jensen redegjør statsministeren for hvorfor han ikke kunne møte hos Lønning, og imøtegår kritikken på at han skulle være for feig.

- Thorbjørn Jagland har reagert fordi Lønning-redaksjonen ikke har tolket avslaget riktig, sier Øivind Østang, informasjonssjef ved Statsministerens kontor.

- Hans erfaring er at en redaksjon respekterer et avslag, det skjedde ikke i dette tilfellet. Statsministeren hadde lang tid i forveien avtalt private gjøremål denne kvelden, sier Østang.

For hard

- Jeg er smigret og meget overrasket, sier Per Ståle Lønning om brevet fra Jagland.

- Jeg har jobbet i media siden 1975 og aldri opplevd denne type reaksjon fra så høyt hold.

- Du var ganske hard i din kritikk mot Jagland. Var du unødvendig hard?

- Jagland synes tydeligvis det. Da var jeg kanskje det da, sier en overraskende ydmyk Per Ståle Lønning. Men han legger til:

- En statsminister skal tåle mer kritikk enn alle andre.

- Tror du Jagland nå kommer til å boikotte programmet ditt?

- Da er det i så fall ikke jeg som kommer til å tape på det. For øvrig føler jeg at jeg har vært konsekvent boikottet av regjeringen i lengre tid.

- Tåler du ikke et nei?

- Jo. Men ikke hver gang jeg spør.

FIKK BREV: - Jeg er smigret og overrasket, sier Per Ståle Lønning etter å ha fått brev fra statsminister Thorbjørn Jagland. Arkivfoto: ARNE V. HOEM