Jagland refser Stoltenberg

Sammenlikner Norge med autoritære regimer.

-PARADOKS:  Jagland mener det er et paradoks at Stoltenberg vil bruke partipisken i en sak som handler om ytringsfrihet. 
Foto: Knut Falch / SCANPIX
-PARADOKS: Jagland mener det er et paradoks at Stoltenberg vil bruke partipisken i en sak som handler om ytringsfrihet. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Stortingspresident Thorbjørn Jagland (Ap) kritiserer statsminister Jens Stoltenberg for å bruke partipisken for å sikre flertall i en sak som handler om ytringsfrihet.

Jagland mener det er et paradoks å tvinge et forslag om ytringsfrihet gjennom i Stortinget, og på den måten hindre stortingspolitikernes ytringsfrihet.

- Det vil i seg selv være et paradoks hvis et så prinsipielt spørsmål som ytringsfrihet blir underlagt partipisk. Særlig når det fremkommer at spørsmålet kan ha vært gjenstand for hestehandel og forsøk på å kuppe hverandre, skriver Jagland i en kronikk i Aftenposten.

Jagland viser til debatt rundt saken om at Senterpartiet har presset gjennom sitt syn om å straffe religionskritikere. Han mener det derfor er nødvendig at Stortinget får mulighet til å gå dypt inn i saken uten partibindinger.

Jagland viser til FNs menneskerettighetserklæring og Europarådets menneskerettighetskonvensjoner, og peker på at autoritære regimer gjennom FN forsøker å innføre forbud mot krenkelser av religion.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.