- Jagland rømte fra makta

Venstre-leder Lars Sponheim mener at «Jagland stakk av» fordi han var klar over at belastningen for en Ap-regjering ville bli for stor i økonomisk vanskelige tider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STERKE ORD: Venstre-leder Lars Sponheim kritiserer i dag Aps Thorbjørn Jagland i sterke ordelag.

På Venstres landsstyremøte i dag sa Sponheim at Jagland, som hadde tilgang på Finansdepartementets ekspertise, så problemene som ville komme.

- Derfor fant han på grensen på 36,9 prosent før valget for å slippe å ta ansvar. Han stakk av fra makta og lot regjeringskontorene stå tomme, sa Sponheim.

Selv lot Sponheim det klart komme til uttrykk av Venstre fortsatt trives i regjering, selv om det har vært en tøff prøve for partiet.

- Aldri har Venstre-folk måttet tåle flere ukvemsord enn denne høsten. Det har vært turbulente uker, konstaterte Sponheim, som også kunne slå fast at regjeringsdeltakelsen ikke gir noen belønning på meningsmålingene.

Ikke bekymret
Sponheim forsøker å ta meningsmålingene med stor ro. Utad virker han ganske ubekymret.

- Vi måles for å ha stått et tøft løp, ikke for å være et parti i frisk vind, sier han.

Han sier også at han er relativt rolig for lokalvalgene neste høst. Partiet vil stille flere lister enn ved valget i 1995 da oppslutningen ved kommunevalget ble 4,7 prosent.

- Hadde situasjonen vært som dagens målinger viser et halvt år før stortingsvalget 2001, ville det vært et stort behov for partilederen å tenke gjennom strategien, innrømmer han.

(NTB)