Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jagland roser Clinton

Bill Clinton erklærte i kveld at han ikke vil iverksette bygging av et rakettskjold. Utenriksminister Jagland synes det er en klok beslutning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er blitt informert av president Clinton om at han har besluttet ikke å ta noen avgjørelse om å utplassere et nasjonalt rakettforsvar nå. Dette er en klok beslutning, sier Jagland til NTB.

- At president Clinton nå har valgt å gi bedre tid for å få alle aspekter ved rakettskjoldet, NMD, belyst og vurdert, før det eventuelt fattes en avgjørelse om utplassering av et slikt system, er vi på norsk side glad for, sier Jagland.

Han viser til at Norge gjentatte ganger har pekt på at de amerikanske rakettforsvarsplanene reiser en rekke viktige og vanskelige spørsmål knyttet til den strategiske balansen, konsekvenser for nedrustningsarbeidet, forholdet til Russland og risikoen for ulik sikkerhet for NATO-landene.

(NTB)

NO MORE NUKES: Flere steder i verden har det vært protester mot amerikanernes rakettskjold-planer.