Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jagland skaper uro

Finansminister Gudmund Restad får støtte fra uventet hold i kritikken av Thorbjørn Jagland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ap og særlig Thorbjørn Jagland må ta et betydelig ansvar for usikkerheten som er skapt rundt norsk økonomi, sier SVs nestleder Øystein Djupedal, som mener Jagland gjennom hele våren og sommeren har nøret opp under nervøsiteten i markedet.

- Det er naturligvis grunnlag for å være uenig med regjeringen og kritisere dens prioriteringer. Det har SV gjort hele tida. Men det er forskjell på saklig kritikk og undergraving av regjeringens troverdighet og autoritet. At Ap gjør det siste, er hevet over tvil. Når lederen for landets største parti, som har sittet med regjeringsmakt i mange år, sier at sentrumsregjeringen truer hus og hjem, bidrar det i seg selv til nervøsitet og usikkerhet, sier Djupedal.

Han viser til Jaglands pinsebrev i Aftenposten og innlegget i Dagbladet forleden, men mener også nestlederne Hill-Marta Solberg og Jens Stoltenberg har bidratt til å torpedere regjeringens arbeid med økonomien.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!