Jagland skremmer bort velgere

Hver tredje velger som ikke vil stemme Ap sier at Thorbjørn Jaglands ledelse er en av grunnene til at de ikke vil stemme på partiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Borgerlig toppnivå

18 prosent mener Jaglands ledelse er en meget eller ganske viktig årsak til at de ikke vil stemme Ap, viser en ny meningsmåling MMI har gjennomført for Dagbladet fra 4.-7. oktober.

To av tre velgere sier at det ikke spiller noen rolle for hvordan de stemmer at Thorbjørn Jagland leder Arbeiderpartiet. Det gjelder både dem som vil stemme Ap, og dem som ikke vil gjøre det.

Men nær halvparten, 47 prosent, av dem som har Ap som andrevalg, oppgir at Jaglands ledelse av partiet har betydning for at de ikke velgere Ap.

- Dette viser at Jagland har rett når han hevder at organisasjonen og politikken er viktigere enn lederspørsmålet og at pressen er mer opptatt av dette enn velgerne. Men undersøkelsen gir også klare indikasjoner fra en minoritet som kan tyde på at Arbeiderpartiet kan gå ytterligere tilbake med åtte til tolv prosent, med Jagland som leder, sier Frank Aarebrot, valgforsker og Ap-mann.

Han mener det også er svært interessant at de som klarest avviser Thorbjørn Jagland som leder, er de som har Arbeiderpartiet som andrevalg.

- Det burde Youngstorget merke seg, fordi det sier noe om gruppen partiet kan gjenerobre, sier Aarebrot.