Jagland slår tilbake mot Lundestad i nytt innlegg: - Løgn, sjokkerende og ufint

Thorbjørn Jagland mener Lundestad bryter taushetsløftet og vil «tilbakevise påstander».

I NY BOK:  I sin nye bok skriver Geir Lundestad om alle komitélederne han har jobbet under i Nobelkomiteen, også Thorbjørn Jagland. Nå slår Jagland tilbake i et innlegg i Aftenposten. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
I NY BOK: I sin nye bok skriver Geir Lundestad om alle komitélederne han har jobbet under i Nobelkomiteen, også Thorbjørn Jagland. Nå slår Jagland tilbake i et innlegg i Aftenposten. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jagland har skrevet et innlegg i Aftenposten hvor han argumenterer mot flere av påstandene Geir Lundestad har kommet med i boka «Fredens sekretær».

I boka skriver Lundestad at Jagland er «svært distré», har «overraskende brister i kunnskap» og en angivelig sviktende teft for hva som passet seg. Videre skriver han at Jagland husket arrangementsdetaljer dårlige, at han var keitet på telefon og i direkte samtaler, og glemte navn.

- Det er to påstander jeg må gjendrive, siden han tirsdag kveld annonserte at han vil reise land og strand rundt for å promotere boka. Komiteen er enig i at jeg ikke bryter noe taushetsløfte ved å ta til motmæle på disse to punkter, skriver Jagland.

To påstander Det første er at han ikke skrev sine egne taler til Nobel-seremoniene. Dette kaller Jagland en løgn. Lundestad har skrevet at Jagland brukte «overraskende mange» av Lundestads innspill til talene.

- Det er rett og slett ufint å påstå at jeg ikke arbeidet med mine taler og slik indikere at det var sekretærens utkast jeg leste opp, skriver Jagland. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.