Jagland spår «dype endringer» i Midtøsten

- Midtøsten kommer aldri til å bli den samme etter dette, sier Thorbjørn Jagland.

Generalsekretær i Europarådet, Torbjørn Jagland, mener revolusjonen i Egypt vil bane vei for etterlengtede endringer i Midtøsten.  Foto: Geir Bølstad / Dagbladet.
Generalsekretær i Europarådet, Torbjørn Jagland, mener revolusjonen i Egypt vil bane vei for etterlengtede endringer i Midtøsten. Foto: Geir Bølstad / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Når presidenten er nødt til å sette inn tanks og jagerfly mot sin egen befolkning for å beholde makten, så er det på høy tid å gå av, sier generalsekretær i Europarådet, Thorbjørn Jagland om Hosni Mubaraks avgang som president i Egypt.

- Autoritære regimer i regionen kan trekke en lærdom fra dette. Verden har forandret seg. Det nytter ikke for dem å tvinge til seg makten lenger, sier Jagland, som mener at hendelsen vil bane vei for det han kaller «dype endringer» i Midtøsten.

- Berlinmuren Jagland er en av dem som sammenligner hendelsen med Berlinmurens fall i 1989, som førte til at de sovjetsponsede styrer i østeuropeiske land falt én etter én. 

- Jeg er ganske sikker på at de endringene som kommer, blir til det bedre, akkurat som den gangen.  

- Én ting er sikkert, Midtøsten kommer aldri til å være den samme etter dette, legger han til.  

- Delvis seier Den ferske generalsekretæren i Europarådet sier at avgangen er en seier for de demokratiske kreftene i Egypt. Men demokratiet har ikke vunnet ennnå, advarer Jagland.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer