Jagland svarer ikke på personangrep

- Jeg tenker overhodet ikke på saken. Jeg driver valgkamp.Ap-leder Thorbjørn Jagland nekter på denne måten å gå inn i noen debatt om sin egen velgerappell og posisjon som partileder og statsministerkandidat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det såkalte ordfører-opprøret i Arbeiderpartiet er utløst av dårlige meningsmålinger og utsiktene til et svakt valgresultat. Bare dager før valget er det blitt en stor sak i mediene.

Men Jagland smilte og var svært så avslappet da han torsdag deltok på et valgmøte i Oslo sentrum. Han setter spørsmålstegn ved omfanget av kritikken, og spurte utfordrende om ikke dette er noe mediene allerede har skrevet om i lengre tid.

-Jeg forholder meg til dagsordenen, og jeg tror vi kommer til å gjøre et godt valg. Vi har hatt betydelig framgang i byer som Tromsø, Stavanger, Drammen og Kongsberg. Men det drukner liksom i alt snakket om at vi kommer til å gjøre det så dårlig, sier Ap-lederen.

Berntsen raser

Men om partisjefen valgte å holde en lav profil i lederspørsmålet, var Ap-veteranen Thorbjørn Berntsen desto mer frittalende. Han formelig freste over de kritiske uttalelsene som er kommet om Jagland i valgkampinnspurten.

-Jeg er forbannet som bare pokker. Dette gjør bare vondt verre. Det er dårlig gjort, det er regelrett dumt og det kunne ha ventet til over valget, tordner Berntsen.

Til de ordførerne som på tampen av valgkampen har satt spørsmålstegn ved Jaglands fremtidige posisjon i partiet, har Berntsen følgende budskap: -Dere kunne kanskje gjøre noe sjøl. Det pleier å hjelpe. De som gjør gode jobber lokalt, får ofte et godt resultat.

Prostata-ordførere

-Noen av disse ordførerne er kommet i prostata-alderen. Uttrykket «skite i eget reir» passer godt her. Dette kunne de ha holdt seg for gode for, legger Berntsen til.

Han frykter at Ap kanskje ikke kommer til å gjøre det så godt som partiet håper, men regner ikke med noe katastrofevalg. Oppskr iften for de gjenværende dagene er å få de skikkelige politiske sakene fram i debatten, «da blir alt detta andre borte».

Berntsen hadde også noen spark til mediene, blant annet torsdagens utgave av VG.

-Hva er det vi har fått servert i dag? Fire sider med koseprat om Bondevik som handler i butikken og driver valgkamp. Og så to siders utskjelling av Arbeiderpartiet!

(NTB)