Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jagland takker Bono for støtten

Rockestjernen forsvarer tildelingen. - Bono har skjønt poenget, mener Jagland.

FÅR STØTTE: U2-vokalist Bono støtter tildelingen av Nobels fredspris til Obama. Det setter nobelkomiteleder Thorbjørn Jagland pris på. Foto: 
REUTERS/Kevin Lamarque/SCANPIX
FÅR STØTTE: U2-vokalist Bono støtter tildelingen av Nobels fredspris til Obama. Det setter nobelkomiteleder Thorbjørn Jagland pris på. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Rockestjernen Bono forsvarer tildelingen av fredsprisen til president Barack Obama, og Thorbjørn Jagland takker for støtten. Bona har skjønt poenget, mener han.

I en artikkel i søndagens New York Times skriver U2-rockeren og aktivisten at Obama fortjener prisen for sin kamp mot fattigdom, atomvåpen og klimaendringer og for å bedre situasjonen i Midtøsten.

Han sier at det først og fremst er Obamas fortjeneste at USAs dårlige omdømme er forvandlet til et omdømme av håp, optimisme og innsats.

- Mer og mer støtte

Jagland er glad for at folk som Bono rykker ut og støtter tildelingen.

- Det er jo fint! Nå kommer det mer og mer støtte, konstaterer Jagland, som understreker at mange allerede fra starten tok den omstridte prisen i forsvar.

- Men det synker mer og mer inn at denne prisen er til en som har gjort mye allerede for å styrke det multilaterale samarbeidet gjennom å søke forhandlinger for å løse konflikter. Det er en ny situasjon, og det er det denne prisen skulle oppfordre til. Det har mange skjønt, sier Jagland til NTB.

Han mener de mange kommentatorene som har kritisert tildelingen, henger fast i utdaterte oppfatninger.

- Ny situasjon

- Det er ikke så lett for folk å kvitte seg med gamle fiendebilder. Det er trygt og godt å operere innenfor det gamle systemet med fiender på alle kanter og det at man måtte være en del av én av sidene. Så kommer det en helt ny situasjon som Obama åpner opp for, og da er det ikke så lett å orientere seg, sier Jagland.

Jagland var mandag i Brussel for et lunsjmøte med EU-kommisjonens president José Manuel Barroso, som tidligere har støttet tildelingen. Men i møtet, hvor Jagland var invitert som nyvalgt generalsekretær i Europarådet, ble ikke nobelprisen diskutert.

- Nei, vi hadde ikke tid til det, og det var heller ikke naturlig, sier Jagland.

(NTB)

HØR, HØR: Jagland mener Bono har forstått poenget, og understreker at stadig flere melder seg som støttespillere til tildelingen. 
Foto: Knut Falch / SCANPIX
HØR, HØR: Jagland mener Bono har forstått poenget, og understreker at stadig flere melder seg som støttespillere til tildelingen. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media