Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jagland til Beograd

Utenriksminister Thorbjørn Jagland reiser til Beograd i morgen for å treffe Jugoslavias nye president Vojislav Kostunica.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stoltenberg fortalte samtidig at Norges chargé d'affaires i Beograd, Sverre Berg Johansen, fredag møtte den nyvalgte presidenten Kostunica som en av de aller første representantene for utenlandske regjeringer. Berg Johansen overleverte et brev til Kostunica der han blir lovet norsk støtte og inviteres til Norge når han selv måtte ønske. Kostunica har selv tidligere gitt uttrykk for at han ønsker å besøke Norge.

Jagland reiser fra New York via London til Beograd, der han etter planen skal lande lørdag formiddag i 12-tiden. Besøket kommer i stand på meget kort varsel, etter at Kostunica tok initiativ til å møte den norske chargé d'affaires i går formiddag.

Stoltenberg sa også at Norge umiddelbart hever de norske økonomiske sanksjonene mot Jugoslavia, mens sanksjonene mot kretsen rundt Milosevic beholdes.

(NTB)