Nobel-bråket:

Jagland trekker seg ikke fra Nobelkomiteen

Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland ser ingen grunn til at han skal trekke seg fra Nobelkomiteen.

TREKKER SEG IKKE: Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland ser ingen grunn til at han skal trekke seg fra Nobelkomiteen.
Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
TREKKER SEG IKKE: Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland ser ingen grunn til at han skal trekke seg fra Nobelkomiteen. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er valgt av Stortinget, og det er dette Stortingets oppgaver går ut på, sier den tidligere statsministeren til VG.

I kjølvannet av at Carl I. Hagen forgjeves forsøkte å bli medlem av Nobelkomiteen, har flere, med Frp og Venstres Abid Raja i spissen, ment at Arbeiderpartiet bør se på om det er klokt at Jagland fortsetter.

Jagland, som var leder av komiteen fra 2009 til 2014, er valgt ut 2020. Han sier at han ikke er i tvil om at han besitter den nødvendige uavhengigheten som skal til for å diskutere kandidater og utnevne mottakere av Nobels fredspris.

- Jeg har i Europarådets ministerkomité to ganger avlagt ed på at jeg skal opptre uavhengig ut fra regjeringer og utenforstående interesser. Jeg har kun ett mandat, og det er å beskytte menneskers rettigheter, sier Jagland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer