Jagland ut mot folkeavstemningen i Hellas: - Det greske folk får ikke god nok tid

Folkeavstemningen følger ikke internasjonale standarder, ifølge Jagland.

GÅR UT MOT HELLAS-VALGET: Generalsekretær i Europarådet, Thorbjørn Jagland, opplyser om at valget i Hellas ikke følger internasjonale anbefalinger for folkeavstemninger. Foto: Hampus Lundgren / Dagbladet
GÅR UT MOT HELLAS-VALGET: Generalsekretær i Europarådet, Thorbjørn Jagland, opplyser om at valget i Hellas ikke følger internasjonale anbefalinger for folkeavstemninger. Foto: Hampus Lundgren / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland går ut mot Hellas' folkeavstemning, som etter planen fortsatt skal avholdes på søndag. Ifølge rådets regler holder den ikke mål.

- Internasjonale standarder anbefaler at folkeavstemninger minst skal varsles to uker i forveien. Dette for at folket skal få tilstrekkelig tid til å diskutere spørsmålet som blir stilt, sier Jagland til Dagbladet

Han mener ei drøy ukes betenkningstid for grekerne er for lite.

Usikkert Nå som den greske statsministeren Alexis Tsipras har kommet velgerne i forkjøpet ved å godta store deler av avtalen fra helga, framstår det noe usikkert hva det greske folket egentlig skal si ja eller nei til på søndag.

- Folket må få tid til å skjønne hva Tsipras egentlig spør om, sier han.

Den europeiske kommisjonen for demokrati gjennom lovgivning (Venezia-kommisjonen) er et rådgivende organ under Europarådet som bistår land i folkeavstemninger. Nå skal de prøve så godt de kan å bistå Hellas, som allerede trosser deres anbefalinger.

Jagland, som er overhode i Europas øverste menneskerettsorganisasjon, sier folkeavstemningen ikke følger internasjonale standarder dersom den blir avholdt på søndag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer