Jagland uthengt som pedofil på Wikipedia

Ikke tro alt du leser...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingspresident Thorbjørn Jagland (Ap) er hengt ut som pedofil og beskyldt for å ha hatt seksuell omgang med sin egen sønn på nettleksikonet Wikipedias engelskspråklige sider.

Ved 18.30-tiden i kveld var de falske opplysningene fortsatt ikke fjernet. Leksikonet fungerer slik at leserne selv kan gå inn og «rette opp» artikler.

I artikkelen kan det også leses at Jagland har gjennomgått en kjønnsskifteoperasjon, og at han nå heter Olga.

Jagland selv sier til NRK at det er vanskelig å ta tekste seriøst slik den ligger ute.

- Jeg forventer at de kontrollmekanismer som måtte finnes i Wikipedia-systemet fanger opp dette og retter opp saken så fort som mulig, sier han.

- Vi kommer til å ta alle de nødvendige skritt for å få dette fjernet, sier sekretariatsleder for Aps stortingsgruppe Odd Erik Stende.

Endringene i artikkelen om Jagland ble gjort fra to IP-adresser tilhørende Rogaland fylkeskommune. Datamaskinen som la ut artikkelen tilhører Kopervik videregående skole.

- I første omgang er det opp til skolen og rektor å forfølge saken og vurdere anmeldelse. Men hvis skolen ikke anmelder saken, vil vi selv følge den opp, sier IT-sjef i Rogaland fylkeskommune, Odd Bård Risvold.

HENGES UT: Stortingspresidentens side på nettleksikonet Wikipedia forteller alt annet enn fakta. Faksimile: Wikipedia
HENGES UT: Stortingspresidentens side på nettleksikonet Wikipedia forteller alt annet enn fakta. Faksimile: Wikipedia Vis mer

Rektor på skolen, Elmar Åserud, ønsket mandag ettermiddag ikke å kommentere saken.

Det er slett ikke første gangen Wikipedia henger ut AP-topper som pedofile. I 2005 var det statsminister Jens Stoltenberg som fikk gjennomgå. Også dette på nettleksikonets engesle utgave.

(©NTB)