- Jagland vet ikke hva vi står for

- At lederen i EUs formannskap, Göran Persson, støtter Attac, er latterlig. EU er en drivkraft i markedsliberalismen og globaliseringen som Attac slåss mot. Persson kan ikke ha lest vår plattform, sier Attacs stifter, Bernard Cassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Når han blir gjort oppmerksom på at også vår utenriksminister Thorbjørn Jagland har uttrykt støtte til Attac, sier han:

- Jeg tviler på om han vet hva vi står for.

For ifølge Cassen har sosialdemokratiske regjeringer og partier ikke brukt sin makt til å slåss mot de globale markedskreftene, men tvert imot gjennom liberalisering og deregulering lagt til rette for dem.

Advarer

Cassen, som i går mottok Sofie-prisen i Oslo, advarer Attac-bevegelsen på det sterkeste mot politisk omfavnelse av alle slag.

I Frankrike, hvor bevegelsen har 30000 medlemmer, har statsmininister Lionel Jospin vist stor interesse for Attac. Ifølge Cassen er forklaringen neste års presidentvalg.

- Svært mange politikere vil gjøre seg til venns med Attac og flørter med oss. Stort sett er det bare ord og rene PR-stunts. Attac må være svært bevisst på å unngå å bli politisk «oppkjøpt», sier Cassen, som ble hyllet av prisutdeleren, miljøvernminister Siri Bjerke, i Gamle Logen i går.

Kraft

- Attac tar ikke stilling til hvilken retning Den europeiske union skal gå, vi tar stilling til den politikken som føres. EU kunne vært en positiv kraft mot liberalismen, men er det motsatte. EU er en motor i markedsliberalismen og globaliseringen i dag, derfor blir det latterlig når lederen av EUs formannskap, Göran Persson, sier han støtter Attac, sier Cassen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer