Jagland vil ha Rød Larsen

Oslo (NTB): Terje Rød Larsen skal bli konsulent for Norsk Folkehjelp. Nå vil Thorbjørn Jagland ha Rød Larsen med i planleggingen av partiets nye velferdspolitikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fredag feiret store deler av den norske makteliten med representanter fra både fagbevegelse, næringsliv og politikk Terje Rød Larsens 50 årsdag på forskningsstiftelsen FAFO i Oslo.

Tidligere statsminister Thorbjørn Jagland var også til stede. Han kan tenke seg Rød Larsen i flere ulike oppdrag i Arbeiderpartiet, blant annet i arbeidet med ny velferdspolitikk.

- Jeg er helt sikker på at vi kan få brukt Terje Rød Larsens mangeårige erfaring fra FAFO og andre sammenhenger slik at vi kan legge grunnlaget for en ny velferdspolitikk for partiet, sa Jagland til NRK Dagsrevyen under feiringen.

Han la til at han er opptatt av å legge grunnlaget for en politikk basert på grundige analyser som må ha grunnlag i forskning. På det området har Terje Rød Larsen mye å bidra med, mente Jagland.

Ikke sikkert

Rød Larsen vil ikke si om han ser for seg en framtid innenfor norsk politikk dersom han bli spurt.

- Jeg bruker nå tid på å finne ut hva jeg vil bruke resten av livet mitt på. Det er ikke sikkert at det blir politikk. For øyeblikket er dette også et hypotetisk spørsmål, sa Rød Larsen til NRK Dagsrevyen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer