Jagland ville trekke seg

Ap-leder Thorbjørn Jagland ville trekke seg som partileder valgnatta. Yngve Hågensen og terrorangrepene mot USA satte en stopper for avgangen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Partileder Thorbjørn Jagland innkalte til pressekonferanse på Stortinget i dag etter massive avisskriverier om lederdebatten i Arbeiderpartiet. Flere fylkesledere har gått ut og sagt de ønsker en klar leder i partiet, ikke en statsministerkandidat og en partileder.

I dag avslørte Jagland at terrorangrepene mot USA og Yngve Hågensen satte en stopper for hans planer om å trekke seg fra partiet.

- På valgdagen mente jeg det var riktig å trekke meg som partileder. Noen måtte ta ansvar for det historisk dårlige valgresultetet, sa Jagland. Jaglands planer om å trekke seg har tili dag bare vært kjent av et fåtall personer i Arbeiderpartiet.

- Jeg konsulterte en person før jeg skulle informere den øvrige partiledelsen, nemlig min nær venn Ynge Hågensen Yngve Hågensen. Han ba meg tenke igjennom saken en gang til av hensyn til at det ville skape en helt uoversiktlig situasjon i partiet (..) Jeg valgte å følge hans råd, sa Jagland på dagens pressekonferanse.

Dagen etter valget smalt to fly inn i World Trade Center i New York, noe som skapte en ny situasjon for utenriksminister Thorbjørn Jagland.

- Jeg ville ikke skape uro rundt regjeringen som utenriksminister, sa Jagland i dag.

Han sier at de stadige angrepene mot ham som person førte til at han mente det eneste riktige var å få debatten rundt Arbeiderpartiets ledelse ut i offentligheten. Han sa at de stadige angrepene mot ham tok på ham og at det også ville bryte ned partiet.

Dagbladet.no kommer snart med mer fra pressekonferansen.

TO ELLER EN: </B>Arbeiderpartiet skal bestemme seg for om statsministerkandidat og partileder skal være samme person eller ikke. I dag er rollene delt mellom Jens Stoltenberg og Thorbjørn Jagland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer