- Jagland vrøvler

Jaglands brev til Jan Petersen bidrar til å øke politikerforakten, mener Høyres nestleder Inge Lønning. - Ap-lederen sjikanerer andre politikere istedenfor å forklare sitt eget partis politikk, sier Lønning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lønning er oppgitt over nivået og temperaturen i Jaglands siste brev til Jan Petersen, denne gangen rettet mot Høyres forslag i fjor om å kutte to milliarder i bistandsbudsjettet.

Ap-lederen hevdet i gårsdagens Dagbladet at u-hjelpskutt ville ha ødelagt Norges rykte internasjonalt.

- Det er vrøvl, og som utenriksminister må Jagland vite at det er vrøvl. For det første tror jeg ikke alle verdens land til enhver tid er opptatt av å se til Norge. For det andre vil ikke en justering av bistandsbudsjettet fra for eksempel 0,8 til 0,7 av BNP få noen til å løfte et øyebryn, sier Lønning.

Voldsom patos

Han reagerer også sterkt på Jaglands påstand om at den egentlige grunnen til at Høyre hvert år foreslår bistandskutt er å skaffe penger til rikfolks skattelettelser.

- Hvis den voldsomme patosen for verdens fattigste var alvorlig ment, burde Jagland først feie for egen dør. Regjeringen har ikke gjort det ringeste forsøk på å gjennomføre sin egen målsetting om at bistandsbudsjettet skal utgjøre én prosent av BNP. I dag er vel andelen om lag 0,8, sier Lønning, som påpeker at Ap i mai fikk kjeft fra KrF på grunn av bistandsbudsjettet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer