Jaglands utsagn om kontantstøtten

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg har de (regjeringspartiene) i valgkampen forpliktet seg til å starte med kontantstøtte til småbarnsfamiliene. Jeg kjenner ingen i vår stortingsgruppe som vil være med og dekke denne regningen.

(Under Ap's landsstyremøte 3. oktober 1997)

Jeg er usikker på om kontantstøtten noen gang vil bli gjennomført. Jeg tror det vil bli sterke reaksjoner ute i bomiljøene fordi forslaget vil virke urettferdig...

(Til Dagbladet 13. februar 1998)

...hvis vi skal gjøre noe for norske barn, burde vi bruke penger på å bedre norsk skole, ikke pøse ut tre milliarder til folk, enten de er fattige eller rike... I Arbeiderpartiets nei til kontantstøtte ligger det et JA til noe bedre.

(Innlegg i Stortinget 10. juni 1998)

Vi kan ikke starte en innstramming med å øke utgiftne med tre milliarder. Dette kan man stole på at Arbeiderpartiet mener hele tida.

(Under landsstyremøtet 24. september 1998)

Vi har blitt kritisert for at vi til stadighet angriper kontantstøtten. Årsaken til at vi gjør det, er enkel. Den flytter tre milliarder av fellesskapets kasse til privat sektor uten å garantere en bedring av de lavtløntes kår. Det har vært for mye av den slags utdelingspolitikk.

(På faglig-politisk konferanse i Oslo 25. september 1998)

Kontantstøtten er i beste fall en parentes i vår velferdsutvikling.

(Til Dagbladet 6. mai 1999)