Jaglands voldsmenn dømt

De to mennene som brutalt overfalt sønnen til tidligere statsminister Thorbjørn Jagland, er dømt til flere måneder lange fengselstraffer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to mennene, som er brødre, angrep Anders Jagland en juninatt i 1999 på et utsted i Drammen. Den eldste av brødrene, en 29 år gammel mann var mest aktiv. Han ble dømt til 90 dagers ubetinget fengsel. Den yngste broren, en 21 år gammel mann, fikk en dom på 75 dagers ubetinget fensgel, skriver Drammens Tidende.

Ifølge dommen ble Anders Jagland slept ut på gaten fra utestedet. Der ble han slått og sparket flere ganger mot både hodet og kroppen mens han lå på fortauet. Rettens karakteristikk er «svært brutal mishandling».

Skulle ta bråkmaker

De to angrep sønnen til landets tidligere statsminister fordi han ble utpekt som bråkmaker tidligere på kvelden. Dette mener retten antakelig var feilaktig.

En av de to tiltalte hevdet i retten at han var i Oslo da Jagland ble angrepet. Hans kjæreste bekreftet dette i retten. Men ettersom en dørvakt forklarte at begge brødrene var med om mishandlingen, fant ikke retten grunn til å feste lit til tiltaltes og hans kjærestes forklaring.

Anders Jagland er også tilkjent 20.000 kroner for ikke-økonomiske tap, og de to brødrene må betale 6566 kroner som erstatning for utgifter til lege og tannlege for Jagland.