Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jaguar for KrF-Sæle

Stortingsrepresentant Anita Apelthun Sæle har holdt stor jet-set faktor i sommer. Sammen med sønnen Ørjan har hun cruiset rundt i en Jaguar XK8. - Kjempemoro å kjøre en ordentlig bil, sier Sæle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens Næringsliv presenterer i dag en liste over prominente personer som har kjøpt eksklusive biler av bilselger Trond Sandven i Bergen. Sandven har spesialisert seg på salg av luksusbiler til spottpris. Noe overraskende inneholdt lista også en stortingspolitiker. Kristelig folkepartis Anita Apelthun Sæle har nemlig cruiset rundt i en Jaguar XK8 til drøyt en million kroner denne sommeren.

God å kjøre

- Det stemmer at det er en Jaguar som står registrert i mitt navn. Du skjønner, sønnen min hadde så lyst på en slik bil, så vi kjøpte en sammen. Han har i lagt kapitalen, og jeg har bidratt med 75 prosent bonus på forsikring, sier Sæle til Dagbladet.

Hun har imidlertid hatt gleden av å disponere fartsmaskinen i hele sommer.

- Det er jo første gang jeg har kjørt en slik bil, og jeg må innrømme at det har vært veldig morsomt.

- Synes du at det er passende for en folkevalgt politiker å kjøre en slik luksusbil?

- Ja, hvorfor skal ikke jeg ha en slik bil. Jeg kunne imidlertid ikke kjøpt en slik bil på stortingslønna, sier Sæle.

Nå er imidlertid jaguaren igjen til salgs.

- Ja, den skal selges, men det var morsomt så lenge det varte, sier Sæle som venter å selge bilen til kostpris på 750000 kroner.

I framtida må hun imidlertid ta til takke med datterens gamle Skoda når hun skal ut på biltur i Oslo området.

Kjente kunder

Selv om Sæle ikke går med tanker om å kjøpe seg en ny Jaguar, bør nok bilforhandler Sandven gå en god tid i møte. På kundelista finner en foruten Sæle kjente navn som Kjell Inge Røkke og kjæresten Celina Midelfart. De har kjøpt seg hver sin Mercedes CL 500 til 1,5 millioner kroner. Fornøyde kunder er også investor Tor Aksel Voldberg med sin Mercedes CL 55 AMG til to millioner kroner og kaffekonge Herman Friele Jr. som har anskaffet seg en Aston Martin DB7 Vantage, skriver Dagens Næringsliv.

EKSKLUSIV BIL: Det er en slik bil, en Jaguar XK8, til drøyt en million kroner, KrF-politiker Anita Ateltun Sæle har cruiset rundt i i sommer.
GLADJENTE: Bare smil og moro for KrF's Anita Apelthun Sæle.